Vilan

Välkommen att ta en paus

Vi vill bygga upp Idre Sápmi Lodge, en plats där du möts av den enkla samiska gästfriheten och värdefull kunskap. Det ska bli en balanserad blandning av tradition med djupa rötter, ikonisk arkitektur och det senaste inom boende, mat och upplevelser. Vi vill förena det okonstlade och det spektakulära, utan att göra avkall på det genuina.

Våra gäster ska lämna oss med nya erfarenheter och en stark längtan att komma tillbaka. Idre Sápmi Lodge är ett nyskapande koncept som bygger på äkthet och erbjuder samisk kultur och näring i sin miljö där allt är autentiskt. Vi vill skapa möjligheter för samisk utveckling på riktigt.

Boendet

Här ska man kunna bo i rustik lyx eller traditionellt i kåta. Vårt boende skapar redan internationella rubriker och lämnar ingen oberörd. Idre Sápmi Lodge erbjuder sex lägenheter med självhushåll och modern interiör i samisk design till kåtor i utföranden från premiumboende designad med rustik lyx, den mer traditionella kåtan och den mest naturnära upplevelsen lavvu (tältkåta).

Vad du än väljer ska du finna ro och avkoppling, avskild men nära alla faciliteter. Välj den kosthållning som passar bäst; självhushåll, tillgång till vår restaurang eller utflyktsmat utifrån hur dagarna ser ut.

Smarta mobila enheter planeras för ett nyskapande boende, livsstilen i kåtorna ger en unik möjlighet att ta del av traditionell samisk kunskap.

Läs mer om vad du kan uppleva:
kultur & lärande
SMAKERNA
ÄVENTYREN
om oss