Smakerna

Smakerna från Sapmi

Att smaka på det samiska köket är att smaka på en mångtusenårig mattradition, det är ett möte med extraordinära råvaror och framtiden. På menyn finns alltid samisk mat lagad med stor omsorg av kockar som kan råvaran. Råvarorna från ren, vilt, insjöfisk, vildväxande örter och bär förstärker upplevelsen och väcker nyfikenhet på naturens skafferi i närområdet.

Vårt kök delar med sig av kunskap och det senaste inom samiskt mathantverk. Här finns utsökt långkok för den genuina matälskaren, något lätt och energirikt för den som är på språng och bröd på glöd för den som söker måltiden som får det att slå gnistor. Här finner alla sin smakrika favorit.

Butiken

I butiken ska det finnas samiskt mathantverk, väntnoe (slöjd), modern konst och design med mångtusenåriga rötter. Här finns det som behövs för din vistelse i Idre och souvenirerna att ta med sig hem.

Butiken ska vara en upplevelse i sig, en välkomnande miljö för alla sinnen; synintryck blandas med dofter och smaker i en upplevelse från den rikedom som finns i samisk kultur.

Tanken är att när du har skaffat dig något du tycker om – klädsel eller en smak – kan du genast slå dig ned för att avsmaka, undersöka och trivas, kanske tillsammans med något att dricka, läsa eller se på.

Läs mer om vad du kan uppleva:
kultur & lärande
ÄVENTYREN
VILAN
om oss